Ahoj, založil jsem nové téma ohledně čepů, nikde jsem nic podobného nenašel... pokud je, prosím přesunout
Jakým způsobem vyměnit spodní čepy, přijdou mi nalisované, nědělal jste je již někdo?
Díky za radu D.
Přední náprava čepy
Přední náprava čepy
T3 1.9D [Ječmínek]
Re: Přední náprava čepy
Ahoj,
Já to na syncru řešil následovně: (na 2wd jsou čepy stejné, je to tam trochu jinak ale princip je podle mně stejný)
Čep jako takový je v rameni nalisovaný a z vrchní části pod vrstvou rzi je pojištěný kroužkem. Nejdříve je potřeba sundat pojistný kroužek - pozor nový není součástí čepů a blbě se shání. Ven jsem čepy vyklepl kladivem. Následovalo očištění, máznutí a nalisování přípravkem udělaným z toho co jsem našel... viz foto.
Ve spodní trubce je uvnitř schovaná část čepu kde je prachovka a závit.Trubka má vnitřní průměr přesně na čep, a za přesah na dosedací ploše čepu se tam zatlačí, tak že projde ramenem do vrchní trubky.
Snad to někomu pomůže.
Lukkas
Já to na syncru řešil následovně: (na 2wd jsou čepy stejné, je to tam trochu jinak ale princip je podle mně stejný)
Čep jako takový je v rameni nalisovaný a z vrchní části pod vrstvou rzi je pojištěný kroužkem. Nejdříve je potřeba sundat pojistný kroužek - pozor nový není součástí čepů a blbě se shání. Ven jsem čepy vyklepl kladivem. Následovalo očištění, máznutí a nalisování přípravkem udělaným z toho co jsem našel... viz foto.
Ve spodní trubce je uvnitř schovaná část čepu kde je prachovka a závit.Trubka má vnitřní průměr přesně na čep, a za přesah na dosedací ploše čepu se tam zatlačí, tak že projde ramenem do vrchní trubky.
Snad to někomu pomůže.
Lukkas
- Přílohy
-
- 20160220_181135.jpg (36.66 KiB) Zobrazeno 3612 x
- andydas
- Kontaktovat uživatele:
mám dotaz ohledně zkušeností s výrobci čepů.
potřebuju nové horní čepy (možná i dolní - uvidím podle stavu až to rozeberu)
měnil jsem je před cca čtyřmi lety. dával jsem buď febi nebo delphi -to už nevím - rozhodně to nebyly stárlajny, ale jsou stejně pryč.
je to normální? a i přez malý nájezd (max 2500 - 3000 km) jsou totálně v p***i.
jaké čepy používáte ? lemfordery stojej čtyřnásobek co třeba moogy nebo monrou.
případně kde koupit ?
díky andy
potřebuju nové horní čepy (možná i dolní - uvidím podle stavu až to rozeberu)
měnil jsem je před cca čtyřmi lety. dával jsem buď febi nebo delphi -to už nevím - rozhodně to nebyly stárlajny, ale jsou stejně pryč.
je to normální? a i přez malý nájezd (max 2500 - 3000 km) jsou totálně v p***i.
jaké čepy používáte ? lemfordery stojej čtyřnásobek co třeba moogy nebo monrou.
případně kde koupit ?
díky andy
no road? no problem! syncro.
flekatej hranatej multivitamín na velkejch kolech
a kdyby něco - 602 384 29dva
čus bus, andy
flekatej hranatej multivitamín na velkejch kolech
a kdyby něco - 602 384 29dva
čus bus, andy
Spodní čep RUVILLE
Výměna před cestou 10000km (Rakousko,Slovinsko,Chorvatsko,Bosna,Černá Hora,Albánie,Řecko,Makedonie,Srbsko,Maďarsko,Slovensko)
něco km po Čechách....Terén skoro žádný jen cca 600 km šotolina...
a kulák je v PR..LI
Výměna před cestou 10000km (Rakousko,Slovinsko,Chorvatsko,Bosna,Černá Hora,Albánie,Řecko,Makedonie,Srbsko,Maďarsko,Slovensko)
něco km po Čechách....Terén skoro žádný jen cca 600 km šotolina...
a kulák je v PR..LI
- Přílohy
-
- DSC_0014_11.JPG (58.17 KiB) Zobrazeno 3101 x