2024 - Půčovic dovolená na jih
- martin_100
Re: 2024 - Půčovic dovolená na jih
Jet tam s Luckou taxe vrátim stopem a s takovym štosem pokut, že je bude splácet ještě 3. generace po mě
T3 Lucinka
Vezmeme-li to jako ve škole, tak to potvrzuji. Dobře je za 3. Určtě by si zasloužil, abych se o něho staral ještě o něco lépe (chvalitebně) a šlo by to určitě i o hodně lépe (výborně).
Pravda je, že Taloši jsou šílenci, obzvláště v Dolomitech ty jejich 50ky, co platěj 20km. Křižovatky je nerušej a připomenou ti, že tam platí 50 třeba jen 1x za 7km. V tom je ale dobrý cestovánó s T3, protože tam mnohdy na to překročení rychlosti ani nemáš . Do kopce jsi za tu 50 kolikrát fakt rád a z kopce si alespoň já taky mnohdy víc netroufám. Na dálnicích Taloši prakticky neměřej, tam platíš "pokutu" rovnou za každej průjezd . A v Österreichu zas maj dobrý cesty a není tam příliš moderní zbytečně rychlost omezovat krom IG-L. To je ale zpravidla na 110, v nejhorším na 80 (pro osobáky). A to si přiznejme, není pro T3 nijak ponižující či nepříjemná rychlost . Suma sumárum, ohrožení pokutami v T3 je prostě minimální. Třeba s motorkou se to absolutně nedá srovnat. Tam ti to akceleruje zprudka, svižnější tempo je ti příjemný, předjíždí se ti snadno, prostě samá past .
- martin_100
Tak já ani nemyslel na nějaký rychlosti. Maximálkou (105) nejezdim a těch 80-85 je asi v cajku. Spíš bych se obával jejich posedlostí šikanovat český starý auta. Nejeden člověk v mym okolí jel z rakouska na odtahovce bez značek s pokutou v ceně auta za totální hovadiny.
To bych to tam musel nechat a na to mam to auto dost rád abych ho nechával rakouskym zmrdům.
To bych to tam musel nechat a na to mam to auto dost rád abych ho nechával rakouskym zmrdům.
T3 Lucinka
No jestli to spíš nejsou takový ty kecy typu jedna bába povídala. Jo, umí být vostří na polovraky kamionů, autobusů, na bulhary co táhnou osm aut na nebrzdícím vleku za dodávkou co nesvítí a hulí jak elektrárna apod. Ale do normálních zevláků se v zásadě neserou, dokud něco neprovedeš. Snažit se tě za každou cenu skřípnout a podojit je spíš slovanská kratochvíle. To si zakusíš od Chorvatska, Ukrajiny a Polska dál na východ. Tam mám svý zkušenosti. Byť jsem naštěstí nikdy nepodlehl a nedal jim ani floka, stálo mě to vždycky nemálo času je "vydržet". To totiž na ty zevláky jediný funguje, ukázat jim, že máš dost času. Oni totiž ne, utíkají jim mezitím jiní a blíží se jim padla.
- martin_100
No ani ne. Pár kamaradů už přitahli auta z rakpuska beze značek. A byly to novějši káry než ty naše krabice.
Asi už jsem starej na takovy dobrodružství a hlavně nervy s tim spojený.
Ve dvaceti bych to neřešil, tehdy jsem na cestování neměl prachy takze jsem to neřesíl, nebylo co. A teď už na to nemam ani prachy ani nervy
Asi už jsem starej na takovy dobrodružství a hlavně nervy s tim spojený.
Ve dvaceti bych to neřešil, tehdy jsem na cestování neměl prachy takze jsem to neřesíl, nebylo co. A teď už na to nemam ani prachy ani nervy
T3 Lucinka
Tak ono auto s vykuchaným DPF nebo GPF ti znepojízdní i v Praze, když na to přijde. Pixla u silnice ti udělá fotku a jsi v loji. Ty naše krámy ale mají hulit saze jak listy pavlovnie, na ty jsou ty pixly krátký .
Jestli ti přijde ježdění po Rakousku jako dobrodružství, tak bych skoro měl strach aby ses neotrávil adrenalinem cestou pěšky do práce .
Jestli ti přijde ježdění po Rakousku jako dobrodružství, tak bych skoro měl strach aby ses neotrávil adrenalinem cestou pěšky do práce .
- martin_100
Hmmm 20 kilaků po státovce bych po tmě mezi kamionama fakt nechtěl pěsky absolvovat
T3 Lucinka
On to dokázal, cestopis je na světě!
Teda krásnej kus cesty jste ujeli, jen co je pravda. Zaujal mě ten autovlak. Před pár lety o něm byla zmínka na vzducháčském fóru tady:
https://www.flat4.org/forum/viewtopic.p ... start=1980
Od té doby mám tento bahn zapsanej v nekonečném seznamu cestovatelských cílů a snad se tam jednou taky podívám s nějakou mou popelnicí.
No a v Bibione jsem byl před X léty s valníkem, ale mám úplně opačnou zkušenost. Otočili jsme se tehdá na patě, ten kemp v nás tehdá vzbuzoval úzkostné stavy, byla to masovka jak kráva, tak jsme přejeli do nedalekého Grado a tam zakotvili kousek od pláže ve free kemping zóně.
Teda krásnej kus cesty jste ujeli, jen co je pravda. Zaujal mě ten autovlak. Před pár lety o něm byla zmínka na vzducháčském fóru tady:
https://www.flat4.org/forum/viewtopic.p ... start=1980
Od té doby mám tento bahn zapsanej v nekonečném seznamu cestovatelských cílů a snad se tam jednou taky podívám s nějakou mou popelnicí.
No a v Bibione jsem byl před X léty s valníkem, ale mám úplně opačnou zkušenost. Otočili jsme se tehdá na patě, ten kemp v nás tehdá vzbuzoval úzkostné stavy, byla to masovka jak kráva, tak jsme přejeli do nedalekého Grado a tam zakotvili kousek od pláže ve free kemping zóně.
S Bahnem bacha na uzavírku, která startuje za nějaké 3 týdny:
https://www.oebb.at/en/regionale-angebo ... tauernbahn
V Bibione v kempu jsem nikdy nebyl, ostatně díky tomu, že letos nevyšla ta Cortina, tak jsem vlastně v Itálii v kempu nikdy nikde nebyl . Itoška je taková ta typická země, kde se tak nějak dá kempit skoro všude .