zvednutí 2wd
Re: zvednutí 2wd
Tak nakonec po nekonecnem sundani a nandavani pruzin, vyzkouseny 3 pary ( vsechny byli zesilene) novejch pruzin a dva pary starejch jsem tam nechal nove z t4 Kalifornie plus cca 1cm podlozky...
za pár měsíců uvidíš...
S novým rokem jsem si dal předsevzetí vyřešit unavenou řiť u mýho busa. Snad po celou dobu, co busa vlastním, tak mám zadek trochu sednutej oproti předku. Myslel jsem si, že to vyřeší nové pružiny a tlumiče, ale zázrak se nestal. Proto je ideální doba zavést hovor na toto téma.
Něco málo jsem pohledal na těch internetech a našel jsem, že se vyrábí hliníkové podložky pod pružiny. Mým cílem je přizvednout zadek o cca 2cm. Může se tato podložka použít se standard 2WD tlumiči nebo se musí namontovat i prodloužení tlumičů jako na obrázku níže??
Co vy na to?? A co na to Jan Tleskač??
Sumarizuji si teď za dlouhých zimních večerů co to bude obnášet a začnu shánět díly, montovat to budu cca v dubnu, až příjde čas na letní pneu.
Podložka
Prodloužení tlumiče
Video z montáže podložek, zadní náprava je vidět od 1:50
Něco málo jsem pohledal na těch internetech a našel jsem, že se vyrábí hliníkové podložky pod pružiny. Mým cílem je přizvednout zadek o cca 2cm. Může se tato podložka použít se standard 2WD tlumiči nebo se musí namontovat i prodloužení tlumičů jako na obrázku níže??
Co vy na to?? A co na to Jan Tleskač??
Sumarizuji si teď za dlouhých zimních večerů co to bude obnášet a začnu shánět díly, montovat to budu cca v dubnu, až příjde čas na letní pneu.
Podložka
Prodloužení tlumiče
Video z montáže podložek, zadní náprava je vidět od 1:50
- martin_100
Mam vzadu pertinaxový podložkymam pocit 2,5 cm aje to s tlumičena cotam byly už při koupi takže asi standartní.
Žádný problémy jsem za 16let nezaznamenal. Loni jsem dal nový péra a v pohodě.
Žádný problémy jsem za 16let nezaznamenal. Loni jsem dal nový péra a v pohodě.
T3 Lucinka
Dobrá, zkusím to tedy bez těch prodloužení a ověřím chod tlumiče, aby nechodil v krajních polohách a mělo by to být v pořádku.
No a ty pertinaxový podložky dávals protože měls taky sednutý auto na zadek?
No a ty pertinaxový podložky dávals protože měls taky sednutý auto na zadek?
Tak k tomu mě jasně napadá: "všecko nejlepší s tém pertinaxem!"
Na tom obrázku toho prodloužení mě zaujalo, jak to má natěsno rameno s poloosou. Jinak si myslím, že ti prodloužení tlumiče nijak nepomůže. Pokud je tlumič v pořádku a opravdu tlumí, žádné střílení by dovolit neměl. Spíš by mě trápilo, že podložkou snižuješ efektivní rozsah doplňkové pryžové pružiny (dorazu). Tam bych si určitě pohlídal, aby se to opřelo výrazně dříve, než na sebe sednou závity pružiny.
- martin_100
Jo jo vadil mi ten "motorovej člun" a nechtěl jsem kvůli tomu snižovat předek. Už u stodvacítky mi to vadilo taxem tam tehdá dával péra z rapida.
T3 Lucinka
To je přesně ono - efekt motorovýho člunu, toho se potřebuju zbavit. Koupím ty aluminiové podložky a na jaře se na to podívám. Dík.martin_100 píše: ↑pát 12. led 2024 22:41:28Jo jo vadil mi ten "motorovej člun" a nechtěl jsem kvůli tomu snižovat předek...
Zdar borci!
Taky mě to čeká... Jinak Půčo, ta fotka je ze zvedáku s vyvěšenýma kolama...
Ať to vrčí, Merlin.
Taky mě to čeká... Jinak Půčo, ta fotka je ze zvedáku s vyvěšenýma kolama...
Ať to vrčí, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com