Zdarec ve spolek,
podělím se o čerstvou zkušenost. Jak jsem na jaře
chválil dojčlandskýho prodejce werk34.de, tak mě včera naopak docela slušně rozštípli. Společně s aušusdeklem plynové nádrže, za nějž mi byly vráceny peníze jsem objednal další haldu nesmyslů včetně nových tapeců předních dveří, které mám v dost žalostném stavu a navíc jsou v nich opět naprosto šíleně vykuchaný díry na repráky - tedy neopravitelné.
Tapecy byly na objednávku s dodací lhůtou 60 dnů. Poslali mi tedy vše ostatní s tím, že tapecy dopošlou, až budou. Pak následovala anabáze s deklem, kdy mi vrátili peníze. Následně jsem se na začátku léta, kdy to bylo +- autobus těch 60 dnů, dotázal, kdy asi tak předpokládají, že mi pošlou ty tapece.
Odpověděli, že předpokládají začátkem srpna. OK, nespěchám na to a tak jsem to nechal plavat. O víkendu jsem si na to nějak vzpomněl a poslal opět dotaz, jak to s dodáním vypadá. Odpověď mě trochu překvapila. Sdělili mi, že tapecy jsou skladem a mohu si je objednat. Na to jsem samozřejmě zareagoval, že tapecy mám objednané a zaplacené od února a že bych tedy ocenil, když je už mají, aby mi je tedy poslali.
Další odpověď mě už lehce vyvedla z míry, neboť mi sdělili, že jsem svou objednávku stornoval, protože se mi nechtělo čekat a tak mi vrátili peníze. Na to konto jsem značně popuzen prošel všechny doklady a komunikaci a zjistil jsem, že mi při uznání reklamace deklu poslali opravnou frakturu, ve které však nebyl stornován dekl, ale právě ty tapece. Pravda, že mi při vrácení peněz přišla lehce jiná částka, tak jsem jim rozdíl poslal zpět se zprávou, že se asi upsali a víc to neřešil.
Celou tu anabázi jsem jim včetně předchozí e-mailové korespondence a dokladů poslal zpět s tím že chyba bude na jejich straně. Odpověď jsem od nich zatím žádnou neobdržel, ale dnes mi bliklo do e-mailu z jejich plechové huby oznámení o expedici objednávky. Tak uvidíme. Každopádně mám dojem, že na jeden nákup je tam trochu dost přešlapů.