T3 - ŽLUTÁ JIZVA

Odpovědět
Milošák_1

T3 - ŽLUTÁ JIZVA

Příspěvek od Milošák_1 » pon 30. zář 2019 17:42:27

Ahoj vespolek,
jak bývá zvykem, nový člen fóra se musí představit. Ano, jsem na tomto fóru nový, ale nikoliv na VW Aircooled scéně.
Koukám tady přezdívky členů a většina jich je shodná s Flat4. Očividně nejsem jediný, který se rozhodnul pro změnu jít z brouka do něčeho většího. Pořád mám VW412 Varianta a Eribu Triton, takže je mi kempování blízké. Tuto soupravu jsme si s bývalkou pořídily, když děti ještě byli malý a ve čtyřech jsme se do přívěsu vesele vešly. Tomu už je přes 10 let, děti tak trochu povyrostli, cloumá s nimi puberta a už nechtějí spát s tatínkem, ale chrápou ve stanu, bývalka už taky není, a tahat se s celou soupravou např. na Garbojamu nebo na Bled jen kvůli 3 dnům přespání se mi fakt nechce.
Již delší dobu jsem pokukoval po T3 vzduchem chlazené, a myslím si, že se vyplatilo. Už 10 dnů je u mě tento exemplář, pojmenoval jsem ho ŽLUTÁ JIZVA, protože to není žádná leštěnka, ale busík se šrámy a jizvami. Kámoš mechanik z Beogradu mi volal, že pro zákazníka dělal T3, motor CT ven, dovnitř CU, a něco se dělalo kolem náprav a že je na prodej, poslal fotky a já jsem vůbec neváhal. Nebudu se rozepisovat, vše je na fotkách https://vw412.rajce.idnes.cz/ZLUTA_JIZVA . Plán je vyškubnout zadní lavici a dát tam postel, nic víc. Motor seřízen, přede si, nežere olej. Jedině co je blbé, je krátká převodovka, ten silný 2,0l motor váhu zvládá hravě, akorát se zbytečně nesmyslně točí, tak snad seženu nějakou rychlejší. Nefungují palivoměr, rychloměr (km-tovník jde), dálková světla a origoš bufík Ebersprächer je z nějakého důvodu odpojen. Teď se s ním seznamuji a určitě sem budu chodit pro moudra.

Tak a tady je ŽLUTÁ JIZVA
99 - kopie.JPG
99 - kopie.JPG (160.47 KiB) Zobrazeno 3098 x

Merlin

Re: T3 - ŽLUTÁ JIZVA

Příspěvek od Merlin » čtv 03. říj 2019 11:44:48

Ahoj Milošáku!
Vítám Tě tady a jsem moc rád, že nás tu oživíš o vzduchařskou T3, přeci jen jich tu je pomálu. No a to, že i barevně to k 412ce ladí jsou už jen body na víc.
Když budeme vědět, moc rádi radou přispějem a samozřejmě se i rádi přiučíme, i když většině tu montérky smrděj naftou.
Tak ať nejen Žlutá Jizva dobře slouží, ale i forum je Ti prospěšné.

Ať to vrčí, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com

arawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arawak » čtv 03. říj 2019 22:53:30

:D

doctor23

Příspěvek od doctor23 » ned 06. říj 2019 21:32:11

Vítej..;)

kubajs

Příspěvek od kubajs » čtv 10. říj 2019 18:36:55

Tý jó.
Vzducháč byl můj první busík. Hrozně rád na něj vzpomínám, ikdyž to bylo všechno špatně. V zimě jsem škrabal okýnka za jízdy zevnitř....
Tak ať slouží.
K.

martin_100

Příspěvek od martin_100 » ned 08. pro 2019 18:10:19

Teda klobouček ;)
Krásnej bus spáry jak nový to je hodně pěkný.Šrámy nevadí aspoň to má na sobě nějakej životní příběh ;)
Ještě bych na strop nalepil nějakou izolaci. Hlavně kvůli kraválu.
Škoda jen že to nemá motor :twisted: :twisted: :twisted:
T3 Lucinka

Odpovědět