Domky zadních ložisek

mhepp

Domky zadních ložisek

Příspěvek od mhepp » čtv 30. čer 2016 13:42:39

Ahoj,

mám (opakovaný) problém se zadními ložisky, který je způsobený vychozenným uložením v domku (takové-to-mezi-ramenem-a-štítem-brzdy).

Máte někdo nějakou zkušenost s repasí těchto domků? Sháněli jste případně nové domky? Jak řešíte zadní ložiska?

Díky za rady...
Myslíte si, že jste chytřejší než předchozí generace? Před padesáti lety uváděla příručka k automobilu návod na seřízení ventilů. Ta současná varuje majitele vozu, aby nevypili obsah autobaterie...

Merlin

Re: Domky zadních ložisek

Příspěvek od Merlin » sob 02. črc 2016 18:24:41

Ahoj mheppe!
Mel jsem problem v podobe vydrene drazky od gufera na jednom unaseci na prevodovce. Tam to vyresilo zavareni laserem a nasledne opracovani. Kdyz jsme to tenkrat resili pri opracovavani, rikal mi jeden z broukaru, ze se to da take resit pomoci tvrdochromu, coz bych rekl, ze by mohla byt technologie vhodnejsi pro Tvuj pripad... Zjednodusene jde o obrouseni poskozeneho mista a pokoveni tvrdochromem na pozadovany rozmer...

Tak at se dari, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com

mhepp

Příspěvek od mhepp » ned 03. črc 2016 0:46:41

Díky za tip, tvrdochrom je jedna z uvažovaných cest.

Spíš mi jde ale o konkrétní zkušenost, protože není v mých silách toto zrealizovat -- nejsem strojař, takže bych to raději svěřil někomu, kdo to umí. Navíc tvrdochrom je drahý špás.
Myslíte si, že jste chytřejší než předchozí generace? Před padesáti lety uváděla příručka k automobilu návod na seřízení ventilů. Ta současná varuje majitele vozu, aby nevypili obsah autobaterie...

Fajglin

Příspěvek od Fajglin » čtv 07. črc 2016 16:58:09

Ahoj právě repasuju oba domečky.
https://www.facebook.com/T3-bus-dom%C3% ... 778888473/

mhepp

Příspěvek od mhepp » pát 08. črc 2016 9:16:51

Ahoj,

pěkně se v tom hrabeš... Otázka ale zůstává. Hlavně co jsi přesně na tom domečku dělal? Odrezil povrch, natřel barvou, to je jasné, ale opracovával jsi nějak dosedací plochy pro ložiska (odstranit ovalitu, zaleštit, nanést nový materiál, opracovat na správný rozměr)? To je to, co mne zajímá.
Fajglin píše:Ahoj právě repasuju oba domečky.
https://www.facebook.com/T3-bus-dom%C3% ... 778888473/

Fajglin

Příspěvek od Fajglin » pon 11. črc 2016 15:03:18

mam dohromady 3 domečky a 3 náboje vyberu 2 nej a prdnu je tam nazpět. nalisoval jsem si ložiska a zazátkoval guferama.
Na pohled jsem nenašel vybrání ani jinou deformaci. Jestli chceš mám 60M velkou příručku pro servisy v eng. ale žádné údaje o proměření domečku tam nejsou. Jedu podle toho, omlouvám se asi jsem špatně pochopil téma. Hezký den

mhepp

Příspěvek od mhepp » čtv 21. črc 2016 1:17:34

Servisni prirucka je prvni misto, kam jsem se dival. Pokud jsi loziska lisoval, tak nemusis resit repas domku. Mne loziska vypadla a podle toho to vypada. Nicmene, nasel jsem, ze borec prodaval v DE dobre domky, tak jsem si udelal zasobu.

Jazdopadne diky za snahu.

Fajglin

Příspěvek od Fajglin » pát 22. črc 2016 13:59:45

Aha mě dalo nemalé problémy je tam nalisovat takže jsou ok :D

Na broukservis prodávaj vymezovací kroužek mezi lóža tím myslím toto:

http://broukservis.cz/vw-transporter-t- ... 92-i28327/

kámoš udělal ložisko a tenhle kroužek mu úplně popraskal :shock:
.... kdyby někdo potřeboval.

Fajglin

Příspěvek od Fajglin » stř 02. lis 2016 12:53:08

Ahoj ještě k těm domečkům .... asi jsem tam nalisoval trochu nakřivo ložisko no a teď mi nejde dotáhnout mám tam 1-2mm vůli s nasazeným kolem.
Nemáte někdo zkušenost jestli si to sedne?
.... při dotahování lóža jsem použil 3 metrovou trubku a pěkně jsem na tom visel (80kg) no a z druhé strany jsem zvedal busa haha...
děkuji za komenty

Merlin

Příspěvek od Merlin » pon 07. lis 2016 7:46:19

Ahoj Fajgline!
Zkušenost nemám, ale trochu bych se bál, že než si sedne (a jestli vůbec), tak dostane pěkně zabrat. Pro klid duše bych asi hold volil opětovnou rozborku. Čeká mě to teď na mým busovi, tak jsem sám zvědav jak to půjde.

Ať to vrčí, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com

Odpovědět