Zpět do minulosti z 1.9TD na 1.6D "legal"

Karel

Zpět do minulosti z 1.9TD na 1.6D "legal"

Příspěvek od Karel » pon 23. kvě 2016 22:50:34

Zdravím všechny. Pro klid emisím a klid duše přecházím z 1.9AAZ na klidný a líný motor z Golfíka II 1.6d kód JP.
Můj busík má papíry bůh ví odkud a vlastně už při koupi jsem tam měl Mtdi 1.9 v katastrofálním stavu... Od té doby tam prošli dvě AAZ jeden hodně špatný od špatného prodejce a podruhé jsem koupil a ihned repasoval.
Jezdím na něm do teď a má nalítáno prd, ale i tak jsem tlačen zpět ke staré a možná ani né původní 1.6ce :)

Co mne nyní trápí je toto:
1.6D nyní dostala nový oblek a zítra mi dojde veliká spousta dílů. Vlastně dojde ke kompletnímu repasu.
gufera, kroužky, šály, pumpa atd.
Motor je venku nemá setrvák nic a já bych se chtěl přeptat jak nastavit rozvody na holém motoru.
Vždy jsem to dělal přes setrvák a převodovku, ale situace se změnila a nemám je k dispozici.

Druhá věc je, že na držáku olejového filtru u AAZ je žlutý kábel na čidlo, ale u 1.6d není kam připojit... a držák oleje z aaz mi myslím nepasoval na Jsko :)
Co přidám na olej držák je chladič oleje pro jistotu :)

TrcekVW

Re: Zpět do minulosti z 1.9TD na 1.6D "legal"

Příspěvek od TrcekVW » úte 24. kvě 2016 8:25:48

Rysku na spodnim kolecku nastavis proti znacce a vacku das na pravitko. Cerpadlo na diru v kole. Na drzaku filtru ti chybi cidlo. Na hlave je na nizky tlak a na filtru na vyssi.

karmazine

Příspěvek od karmazine » úte 24. kvě 2016 18:54:03

trochu off topic dotaz, ale:

downgrade delas ze strachu z STK a certu?

je to tak divoky? resp. tak jako tak to nebude original, ne?

Karel

Příspěvek od Karel » úte 24. kvě 2016 21:38:29

Ahoj
Čerpadlo - malá gola dlouhý nástrčák číslo nevím... cca 10mm kulatina do 10mm ďurek.
Hlava - přes klíč myslím 15ku z mé sady.
Spodní ozubené kolo - má výlisek to vím a zítra mrknu proti čemu to tam natočím "budu hledat značku".

Motor tedy mám z GII a opravdu na olej držáku není čidlo je to jen holý odlitek i já byl překvapen.

Jinak k té STK.
Abych řekl pravdu tak už 8 let stk procházím přes známé.. Stojí to více a každý rok se bojím co najdou, ale až ten letošní se to začíná srát.
Urval jsem kliku šoupaček a měl jsem tam po klice díru a to je prý ostrá hrana :D no padla mi brada, ale budiž.
Druhá věc byla mřížka nádechu k motoru chyběla, ale dodal jsem opět ostrá hrana.
Mám busíka "9míst" papír a real je 2 místa ve předu a přes toto jsem neprošel.
Asi budu dělat "přestavbu na 5timísto" za 1litr na úřadě. Méně nedám, protože to nejde vzít už nikdy na zpět.

Motor pokud z něj nechčije olej je prý ok, ale prý do dvou let neprojdu přes emise :/ teď to na emisích stále jde, že hadice jde bokem, ale čeká nás změna.

Mluvil jsem se státním orgánem policijí a potvrdili mě to dvě STkáčka.

Já to ladím teď abych to nemusel řešit na poslední chvíli.
Motor mám za 2500kč kód JP ten přebouchnu na JX ve velkým techničáku nemám uvedeno číslo motoru :) jen typové označení takže bych měl v pohodě LEGáLNě prolést.

Díly jako jsou šály, kroužky, celá pumpa, žhaviče, rozvody, gufera a jiné kraviny mě zatím přišli na 6,5t a v dílech jsem průměrem dostal 30% slevu tak mě ten downgrade stál zatím pod 10tis i s motorem... je to masakr, ale když už to nepojede ať aspoň drží bez neustálého zásahu.
Pokud mne budou katovat na emisích borec mi poradil ať namontuju univerzal katík a měla by to bejt tutovka... Mno radost z toho nemám, ale co nadělám.

Je tu někdo kdo toto řeší také?

melront

Příspěvek od melront » stř 25. kvě 2016 17:23:24

To vypada ze jakmile dodelam po letech auto, neprojdu pres STK :)

Karel

Příspěvek od Karel » stř 25. kvě 2016 19:27:29

Tento rok ještě snad bude ok, ale další rok je třeba počítat s komplikacemi. Už teď se mi stýská po turbu. Policie prý může tvé auto poslat ihned na technickou pokud se jí něco nebude zdát i když techniku budeš mít platnou. Nevím jak až moc se vše řeší, ale já chci v t3 brazdit co nejdéle naše silnice.

karmazine

Příspěvek od karmazine » pát 27. kvě 2016 15:29:44

pokud vim, tak policie te muze pri podezreni vzit na technickou uz davno, pocitam od posledni novely. kdyz maji pravdu oni,platis ty, kdyz by to proslo kontrolou ok, plati oni. a jeste to musi byt do nejakeho poctu Km od mista stopnuti (coz bohuzel asi neni problem, stk je mraky)
realne jsem jeste neslysel, ze by to delali. v rozhovoru s nejakym policejnim masinfirou bylo, ze si nedelaji iluze, ze by museli stahnout ze silnic mozna i petinu aut, a ze zatim neplanujou pritvrzovat. to se ale samozrejme muze zmenit.
na druhou stranu, muzes si do stodoly ulejt original motor,atd. a pripadnou vymenu delat, az kdyby te hypoteticky chytili a resili.

k tem emisim - chapu to zpravne, ze nejde pritvrzovat starejm autum jinak nez jim napr.zakazovat vjezd do mest? konkretni auto/motor ma nejaky tabulky, do jakych emisi se musi vejit. naivne bych ocekaval, ze 1.9TD bude mit lepsi emise, nez 1.6D (ale mozna bude mit min emisi jen pri srovnatelnym vykonu, tj nejak TD omezit?), tj kdyz by privreli oko nad jinym pismenkem, nemel by to byt problem, ne? nebo ti to proste huli, ze je neco v purdeli, a nez se s tim babrat, tak placnes 2mouchy jednou ranou a nadelis tomu repaslyho staronovyho fesaka?

vadi mi, ze se neresi, jeslti udrzujes auto v co nejlepsim stavu. at mi nikdo netvrdi, ze vsechno tohle utahovani sroubu je kvuli bezpecnosti. Klon mi nedavno ukazoval statistiky nehodovosti vzhledem ke stari vozidla a nijak to nekorelovalo. no, asi jako s ekodani, holt musi stoupat prodeje nemeckych automobilek, dej se co dej.

Karel

Příspěvek od Karel » pát 27. kvě 2016 17:59:51

Obrázek tady přikládám fotku, která je z krytu ozubeneho kola. Jsou na ní dva výlisky které nyní neumím označit foto posílám sem z mobilu.

Čerpadlo tedy nastaveno vacice také a nyní prosím o podrobný popis jak pootocit klikou. Na zubatem kolečku je také jeden vylisek, který zapadá do remenoveho kola. Nevím jak vše nazývat pravým jménem tak prosím o pomoc nechci něco podelat :)

K té technické já mám na 1,9td zbrouseny všechny znaky ukazující na 1,9ku je tam pouze D, ale pochybuju, že tam dělají pouze idioti. I když nepoznaji, že to je 1,9 tak to určitě poznají emise. Větší komora více vzduchu více nafty více spalin je tak? 1,6 nejede dokáže jet za méně vzduchu a to je oč tu běží. Emise prozradí co máš pod kapotou a s tím nehnes. Pamatuju když jsem prihlasoval skudku 120ls a emise jsem měl pod spodní hranici než jaká byla dána a typek se v tom hrabal tak dlouho dokud z ní neudělal tabulkovku :D to jsem třeba vůbec nepochopil... začalo to více chlastat a hůř to jelo. Moc nechápu proč se řeší dosud nevyresena otázka emisí je to debilita

Karel

Příspěvek od Karel » sob 28. kvě 2016 9:57:41

http://velezadek.rajce.idnes.cz/nastenk ... 173507.jpg tady přikládám fotku, která je z krytu ozubeneho kola. Jsou na ní dva výlisky ,které nyní neumím označit foto totiž posílám z mobilu.

Čerpadlo tedy nastaveno a vacice také nyní prosím o podrobný popis jak pootocit klikou. Na zubatem kolečku je jeden vylisek, který zapadá do remenoveho kola. Nevím jak vše nazývat pravým jménem tak prosím o pomoc nechci něco podelat :) Značka jsou ty dvě tečky je to tak? a na ní natočím to ozubené kolečko ano?

K té technické já mám na 1,9td zbrouseny všechny znaky ukazující na 1,9ku je tam pouze D, ale pochybuju, že tam dělají pouze idioti. I když nepoznaji, že to je 1,9 tak to určitě poznají emise. Větší komora více vzduchu více nafty více spalin je tak? 1,6 nejede dokáže jet za méně vzduchu a to je oč tu běží. Emise prozradí co máš pod kapotou a s tím nehnes. Pamatuju když jsem prihlasoval skudku 120ls a emise jsem měl pod spodní hranici než jaká byla dána a typek se v tom hrabal tak dlouho dokud z ní neudělal tabulkovku :D to jsem třeba vůbec nepochopil... začalo to více chlastat a hůř to jelo. Moc nechápu proč se řeší dosud nevyresena otázka emisí je to debilita[/quote]

Odpovědět