Červená kontrolka

Bedřich

Červená kontrolka

Příspěvek od Bedřich » ned 13. bře 2016 13:52:38

Ahoj, nevíte někdo, ktreý čidla spouští na palubovce červenou kontrolku s crčením?
Začala se mi z ničeho nic rozsvěcet a crčet. Nejdřív pomohlo přidání plynu, ale potom už nic. Když vypnu motor a znovu nastartuju, tak je to v pohodě. Čím teplejší motor, tím častěji se rozsvěcuje. Olej i filtr je novej. Voda je po rysku.
Motor je 1,9 mtdi 1Z.
T3 syncro 1,9 mTDi

machstrechy

Re: Červená kontrolka

Příspěvek od machstrechy » ned 13. bře 2016 16:25:32

bohužel o kontrolce nic nevím .Píšu proto aby se to trochu rozpohybovalo bohužel se tady člověk asi stejně nedočká odpovědi .Psal sem taky dotaz asi před měsícem a nic našel sem tady aji dotaz od nějakého chudáka člověka co chce poradit psal před rokem a zatím mu nikdo nenapsal .Je mi to stašně líto že je to tady tak zasekaný už sem aji na http://www.transporterclub.cz/forum je to tam o něco rychlejší .

Mac Hacek

Příspěvek od Mac Hacek » ned 13. bře 2016 18:32:28

jestli myslíš kontrolku tlaku oleje, tak jedno čidlo je na olejovym filtru a druhý zezadu na hlavě. Tak zkus zkontrolovat množství oleje ;)

Bedřich

Příspěvek od Bedřich » ned 13. bře 2016 21:16:06

Olej je tam 4 dny. Měnil jsem ho, protože když se to rozsvítilo poprvé, tak jsem si myslel, že by mohl být zacpanej olejovej filtr. Bohužel to dělá stále. Asi ještě vyndám a očistim čidla. Auto stálo celou zimu.
Takže oleje je dost a zatím se to vždy rozsvítí až po zahřátí motoru. Přijde mi, že kdyby bylo nefunkční olejový čerpadlo, tak by to signalizovalo i za studena.
T3 syncro 1,9 mTDi

Barix

Příspěvek od Barix » pon 14. bře 2016 0:09:07

Bude to čidlo tlaku oleja, neviem jak ty ale u mna na WBX sú dve. Preventivne som menil olejovu pumpu, ak to neni u teba nutné, na umlčanie postačí uzemnenie kablu z čidla...

Bedřich

Příspěvek od Bedřich » pon 14. bře 2016 7:09:11

Olejová pumpa má cca 30 tisíc km, tak by snad měla být v pořádku.
Zkusím zjistit, který čidlo to spouští a koupím nový. Čidla jsem nikdy neměnil. Ale vyřadit je nechci.
T3 syncro 1,9 mTDi

Barix

Příspěvek od Barix » pon 14. bře 2016 11:16:08

Jasne, bacha na správne čidlo (bar) a potom nestrhnúť, majú to radi...:)

arawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arawak » pon 14. bře 2016 20:50:55

Vem mechanický manomentr a připoj ho na domek filtru a proveď měření za studena,tepla pokud bude vše ok změř tlak na hlavě......
pak bych kupoval čidla...starší jsou většinou lepší než nová druhovýroba
přesto že máš tdi musíš mít čidla z jx jinak to zlobí (né pokaždé)

Bedřich

Příspěvek od Bedřich » pon 14. bře 2016 21:59:32

Našel jsem jedno modrý a jedno šedý čidlo z předchozího motoru (jx) a vyměnil jsem to šedý. Když svítila kontrolka, tak jsem z toho šedýho vytáhl konektor a uzemnil - přestalo to. Zítra to vyzkouším a uvidím.
Manometr zkusím sehnat a pro jistotu to přeměřím.
Děkuju všem.
T3 syncro 1,9 mTDi

Merlin

Příspěvek od Merlin » pon 21. bře 2016 18:00:06

Ahoj Bedrichu!
Jednou jsem toto opakovane resil u meho JX a po vymene konektoru v cerny skrince v motorovym prostoru, vymene komplet vedeni signalu od cidel jsem si doslapl na tistak v pristrojovce...presneji na vedeni signalu do casti ke bzucaku a od te doby klid. Spoleham na cervenou kontrolku a hold bzuceni ozelim. Otazka je jestli je to tak koser, ale vzhledem k tomu, ze s tim mam najeto pres 50 tis. km, tak bych rekl, ze vyreseno..

At to vrci bez bzuceni, Merlin.

PS...to machstrechy: Nu, chlape co Ti rict k Tvemu prispevku...11 prispevku, ani jeden v "Pochlubte se busikem" nebo "Seznamovacim tematu," neco v inzerci a jinak jen otazky... myslim, ze hodnoceni fora podle toho, ze tu nepribyva tolik prispevku neni zrovna fer. Myslim, ze by si kazdy pral, aby to tu frcelo jako za starych casu, ale to uz je jen na nas a tudiz i na Tobe...
Neber to jako vytku, spis jako postouchnuti...zijici forum si prejeme vsichni a od toho tu jsme, abychom tahli za jeden busi provaz...

Pic, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com

Odpovědět