Topení

Odpovědět
Pavel

Topení

Příspěvek od Pavel » pon 25. zář 2017 7:07:52

Ahoj, blíží se zima a já začínám řešit topení v autě. Jak přesně funguje jeho ovládání (ty 4 posuvné páčky) ať sněmy hýbu doleva/doprava nic to nedělá, krom foukání nohy/sklo. Dále dají je koupit, nebo z čeho pasují (jedna mě chybí). Od předchozího majitele mám úpravu v zapnutí systému (pod palubkou u skříňky kuláč) tím zapnu topení, ale nefunguje regulace.
A ještě ventilátor funguje poloha 3, 4, stejně moc nefouká a je hlučný (asi ložiska). Jak na něj - postup na rozdělání palubky.

Dá se něco dělat s foukáním do kabiny (v létě mě to nevadilo). Mám pocit, že mě přes přední mřížku dost profukuje.

Jo a mám tam TDi, to se tak nezahřívá, tak asi nejde tak rychle topení (pokud to má vliv)
Dík
Přílohy
topeni ventil.jpg
topeni ventil.jpg (65.87 KiB) Zobrazeno 5487 x
topení ovladani.jpg
topení ovladani.jpg (126.63 KiB) Zobrazeno 5487 x

Jenda - Povoda

Re: Topení

Příspěvek od Jenda - Povoda » pon 25. zář 2017 22:30:43

Ahoj. Ta čtvrtá páčka, která ti chybí, je právě na ovládání ventilu vody, jenž máš nahrazen epesnim kulakem. Regulaci v originále zajišťuje pouze neúplné otevření ventilu, což by kulak měl splňovat též. Pokud ti ventilátor popiskuje, tak ho ještě nech žít. Může takhle vesele pískat ještě mnoho let. Výměna není jednoduchá. Dolů musí volant, kaplička, veškerá elektrika na palubce + ovládání topení. Pak samotná palubovka. Když vyndas krabici s topením, tak je potřeba ji velmi opatrně rozpulit horkým ostrým nožem, aby ti ten starej plast nepopraskal a dál už máš vyhráno a jen vymenis větrák. Poprvé jsem to dělal ca 5 hodin. Vloni jsem to měl komplet za 2.5 hodiny zpátky. Ale je to opruz...
blog.povoda.cz

Merlin

Příspěvek od Merlin » úte 26. zář 2017 10:58:11

A jen dopním o fotky...
IMGP9062.JPG
Budíky pryč...
IMGP9062.JPG (219.09 KiB) Zobrazeno 5462 x
Nejdřív sundáš budíky a vše jak psal Jenda. Pak příjdou na řadu šrouby, co drží vlastní plechovou palubku. Jsou tak nějak po obvodu, to se nedá minout... Zádrhel jsou pevnostní šrouby, co drží volantovou tyč. Vypadají, že mají kónickou hlavu bez možnosti demontáže. Ty se musej odvrtat a následně při skládání je nahradíš normálníma s šestihrannou hlavou. A pak už jen dostat ježka z klece...
IMGP9063.JPG
IMGP9063.JPG (213.36 KiB) Zobrazeno 5462 x
IMGP9066.JPG
IMGP9066.JPG (206.54 KiB) Zobrazeno 5462 x
Když ventilátor popískává, tak ještě chvíli vydrží. Mnohdy pomůže dobře mířená rána doprostředka palubky. Ale zas lepší dělat v teple než někdy uprostřed zimy, nedejbože bez možnosti teplý garáže...

Ať to vrčí, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com

kubajs

Příspěvek od kubajs » sob 07. říj 2017 8:15:37

Ahoj,
problém ventilátoru taky může být ve vypínačo přepínači, kabelech a odporu, který je v topení. Tím vypínačem do toho motorku větráku protéká slušný proud a neusátálím přepínáním se ošoupávájí ty kontaky mezi kterýma pak určitě přeskakují jisřičky a napéká se tam bordel a oxiduje to. Taky se dost blbě vyndavá z palubky a občas se rozpadne, no a ty zaoxidovaný dráty co k němu vedou.....
Ale práce je to fakt mizerná, hlavě když máš na palubce hromadu věcí, který musíš někam uklidit a pak hromadu různejch kabelů k různejm zbytečnostem jako repráky, zásuvky, světýlka, antény.
Osobně mám novej motorek v krabici a vždycky se modlím, aby se ten stávájící nakonek rozeběhl.
Rána do palubky funguje spolehlivě.

Vlasto

Příspěvek od Vlasto » ned 12. lis 2017 7:49:04

Tiez to uz mam za sebou, robil som to vonku na dvore a v kabine ohrievac na 220 :D Ale ten pocit ked ti to potom fuka teply vzduch...

Pawlos

Příspěvek od Pawlos » ned 19. dub 2020 20:52:34

Dobrý večer Všem,
odešel mi radiátor topení a sním přišla sprška chladící kapaliny na nožky dcery... Nepomohl speciál na lepení chladičů. Takže mě asi čeká transplantace, když tady prohlížím diskuzi, obtížnost a fotky, tak si říkám , že k tomu přidám výměnu ventilátoru. Tak se rád zeptám, kdo měnil radiátor a případně stím spojená svízel.
Díky a ahoj

arawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arawak » ned 19. dub 2020 23:26:48

co potřebuješ vědět...

Pawlos

Příspěvek od Pawlos » čtv 23. dub 2020 12:54:55

Žďár, jasně nepoložil jsem konkrétní požadavek, až se do té kuchačky pustím, možná se na něco zeptám a bude to položeno přesně ;) Spíše to byl povzdech, že se z jarem zase něco vysralo ;)

arawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arawak » čtv 23. dub 2020 19:39:03

OK.... :D

Odpovědět