Blinkry & výstražné ...a co všechno s tím
Ahoj mám problém. Z ničeho nic mi při vypnutém zapalování začlo bzučet relé na výstražná světla,přitom trvale svítí kontrolka blinkrů. Pokud zapnu vypínačem výstražná tak normálně blikají a kontrolka také, to samé pokud dám páčku blinkrů do jakékoliv polohy. Při vytažení spínače výstražných to dělá pořád. Prosím o radu
Ahoj Voki!
Začal bych tím, že bych vytáhl zmiňované relátko a opatrně sundal tu plastovou kostku, aby jsi viděl, jak to uvnitř vypadá, jestli nevypadá vypáleně a všechny vodiče se na pohled zdají v pořádku. Jako druhej krok bych zkusil proměřit zdířky přislušející onomu relátku v pojistkovce, jestli tam není nějaká zrada...a následně zkusit jiný relátko.
Sázim na vypálený relé. U mě se po záhřátí přes určitou teplotu, většinou v létě v parnech, roznemůže tak, že kontrolka jak na vystražný, tak jen na blinkry reaguje pouze rozsvícením a venkovní žárovky nedělaj nic. Jakmile se ochladí, je zas vše v pořádku.
Helektrice zdar, Merlin.
PS: Trochu jsem to přejmenoval, aby to bylo víc konkrétní...
Začal bych tím, že bych vytáhl zmiňované relátko a opatrně sundal tu plastovou kostku, aby jsi viděl, jak to uvnitř vypadá, jestli nevypadá vypáleně a všechny vodiče se na pohled zdají v pořádku. Jako druhej krok bych zkusil proměřit zdířky přislušející onomu relátku v pojistkovce, jestli tam není nějaká zrada...a následně zkusit jiný relátko.
Sázim na vypálený relé. U mě se po záhřátí přes určitou teplotu, většinou v létě v parnech, roznemůže tak, že kontrolka jak na vystražný, tak jen na blinkry reaguje pouze rozsvícením a venkovní žárovky nedělaj nic. Jakmile se ochladí, je zas vše v pořádku.
Helektrice zdar, Merlin.
PS: Trochu jsem to přejmenoval, aby to bylo víc konkrétní...
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com